Karjala liittyy osaksi Suomea

Karjala liittyy osaksi Suomea
(VIIPURI) Suomen eduskunta on juuri päätynyt yksimielisesti vahvistamaan Karjalan liittymisen takaisin Suomeen. Pääministeri Jyrki Käteinen kielsi suoralta kädeltä opposition vihjailut siitä, että liitos olisi vain tapa runnoa läpi uusia kuntaliitoksia. Sen sijaan hän myönsi Karjalasta saatavien maa-alueiden, verotulojen ja työpaikkojen muun muassa korjaavan kestävyysvajeen, työttömyyden, valtionvelan sekä suomalaisten jo pitkään kadoksissa olleen itsetunnon. Sanojaan hän painotti sekä riisumalla paitansa että esittelemällä öljyttyjä hauiksiaan televisiokameroille kauniiden naisten ja karvaisten eläinten ympäröimänä, vai oliko se toisin päin?

Joka tapauksessa, Karjalan autonomisen tasavallan tekemä hakemus Suomeen liittymisestä ei tullut monellekaan yllätyksenä viikkoja kestäneen tilanteen kärjistyttyä päivä päivältä. Jo kuukausi sitten saimme kuulla merkitsemättömiin sotilasasuihin pukeutuneiden joukkojen soluttautumisesta Karjalan sotilaskotien ja kebabravintoloiden edustoille. Huonoryhtiset asemiehet ovat kuitenkin vastanneet haastatteluyrityksiin lähinnä pummaamalla toimittajilta nuuskaa ja huutelemalla perään TJ:n vähyydestä. Venäjä on vaatinut joukkoja poistumaan useaan otteeseen, mutta on kuitenkin jäänyt hampaattomaksi paikallisten varuskuntien kantahenkilöstön ollessa jo neljättä viikkoa humalassa Sotsin kisajuhlien jäljiltä.

Tilanne virittyikin äärimmilleen Karjalan suomenmielisen hallituksen järjestettyä eilen kansanäänestyksen Venäjästä irtautumisesta ja Suomeen liittymisestä. JTT:n vielä itäisemmän satamakaupungin kirjeenvaihtaja Petra Skoj on ollut paikanpäällä Karjalassa tarkkailemassa äänestyksen sujumista. Hänen mukaansa äänestysvilkkaus on ollut yllättävän suurta, tarkoittaen että noin kolmannes asukkaista vaivautui uurnille, ja heistäkin huomattava osa oli joko äänestänyt Stalinin paluun tai halvemman votkan puolesta. Kansainvälinen yhteisö onkin tuominnut äänestykset jyrkkäsanaisesti, painottaen karjalalaisille että demokratian uskottavuus kärsii pahasti, mikäli äänestysaktiivisuutta ei saada pikaisesti nostettua.

Valitettavasti Petsamon vastaavaa ehdotusta ei ehditä käsittelemään eduskunnassa kuin vasta lokakuussa, pian alkavien kansanedustajien kesälomien johdosta. JTT:n tuonpuoleisen kirjeenvaihtajan Antti Rokan mukaan Mannerheim (valk.) onkin jo kääntynyt haudassaan, sapelinkärki osoittaen värähtämättä kohti Salpalinjaa. Kaikesta huolimatta Paavo Väyrynen (kesk.) ei ole vielä ehtinyt ehdottaa itseään Karjalan suurruhtinaaksi tai kertonut ennustaneensa nämä tapahtumat jo vuonna 1973.

Kommentit

Kommentit